miércoles, 12 de septiembre de 2012

S'HAN ACABAT LES VACANCES. TORNEM A L'ESCOLA

Ja hi tornem a ser. Amb les vacances els nostres fills han gaudit durant molts dies, i ara ens hi hem de tornar a posar. Cal que ens preparem per tornar a la rutina i als bons hàbits.
En l'aspecte més formal hem de recuperar una certa normalitat en l'horari, l'hora d'anar a dormir, la de llevar-se i les hores de menjar. Hem d'anar preparant totes aquelles eines que ens caldran per l'inici del curs acadèmic com llibres, estoig, motxilla, roba d'esport, etc. Tot això farà que el nostre fill vagi veient que ens hi apropem. Ara és el moment de motivar-lo per a la recuperació dels bons costums, les activitats diàries que ajuden a recuperar el ritme i si és necessari a posar-nos al dia en els deures i els conceptes acadèmics que ens han costat assolir en el curs anterior.
És important per l'alumne arribar a l'inici de curs amb els coneixements de l'any anterior ben assumits, per tal de començar el curs amb confiança en les pròpies possibilitats i amb una certa seguretat. Això també l'ajudarà a començar amb millor predisposició i motivació. Ho aconseguirem no deixant que l'alumne desconnecti massa de les seves tasques educatives durant l'estiu i faci, en la mesura que es pugui, un treball regular i dirigit.
Així doncs, la tornada a l'escola representa un canvi a tots els nivells que cal minimitzar tenint en compte que l'estiu és molt llarg i amb moltes hores que podem dedicar a gaudir, descansar, llegir, compartir estones amb la família i els amics, però no hem de deixar del tot el ritme i el treball diari.

Lourdes Xivillé
Direcció de l'Àrea d'Estudi